Analiz Şirketi CEO’su Uyardı: “Bitcoin’de Son Cephe Bu Seviye, Altına İnerse Çok Büyük Kırılma Yaşanabilir”

1 gün önce 11
Binance Banner

Kripto para analiz şirketi Alphractal’ın CEO’su Joao Wedson, Bitcoin’in kritik bir destek seviyesinde olduğunu belirterek yatırımcıları uyardı.

Wedson, yaptığı açıklamada Bitcoin’in 87.500 dolar seviyesinin altına düşmemesi gerektiğini savundu.

“BTC 87.500 dolar seviyesini kaybetmemeli, bu son destek noktası. Bu seviye, Alpha Price adı verilen ve zincir üstü davranışlara dayanan güçlü bir metriğe dayanıyor. Şu an hâlâ 95.000 doların üzerindeyiz. Ancak 87.500 dolar kırılırsa, çok yüksek olasılıkla 75.000 dolar seviyesi de kaybedilir. Eğer bu destek korunursa, güçlü bir zemin oluşmuş olur” dedi.

Wedson, “Ben olsam, stop seviyemi 87.000 doların hemen altına koyardım. Eğer bu seviye kırılırsa, zararlar sınırlanabilir.” dedi.

İlgili İçerik: 1.000 Doların Altından Bitcoin Satın Alan Çok Eski İki Gizemli BTC Balinası Uyandı! İşte Bilinenler

Alphractal’ın yayımladığı analizde ayrıca ABD’de ekonomik belirsizliklerin tarihi zirvelere ulaştığı belirtildi. Şirketin raporuna göre 2025 yılında ABD Ekonomik Politika Belirsizlik Endeksi, yeni bir rekor seviyeye yükseldi. Bu artışın arkasındaki temel nedenler şöyle sıralandı:

  • Aşırı gümrük vergileri: Trump’ın ikinci başkanlık döneminde başlatılan ticaret savaşlarıyla birlikte, stratejik sektörlerde %145’e varan ithalat vergileri uygulanmaya başladı.
  • Borç limiti krizi: 2 Ocak 2025’te borç limiti 36.1 trilyon dolara sabitlendi. Bu durum, teknik temerrüt endişelerini beraberinde getirdi.
  • Parasal belirsizlik: FED faizleri %4.25–4.50 aralığında sabit tuttu ve yüksek ithalat enflasyonu nedeniyle faiz indirimi planlarını erteledi.
  • Dolar güven kaybı: Korumacı politikalar ve finansal yaptırımlar, doların güvenli liman olarak itibarını zedeledi.
  • Regülasyon dalgalanması: Yapay zeka, tekel karşıtı düzenlemeler, ESG politikaları ve enerji alanındaki ani değişiklikler iş dünyasını belirsizliğe itti.
  • Jeopolitik gerilimler: Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu’da patlak veren yeni krizler tedarik zincirlerini etkiledi.
  • Bütçe çıkmazları: Harcama planları üzerindeki sürekli anlaşmazlıklar, mali piyasalarda dalgalanmayı artırdı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: Bitcoinsistemi.com

Haberin Tamamını Okuyun