Bitcoin (BTC) 70 Bin Dolara Yaklaşıyor! Yükseliş Devam Edecek Mi? Analist Değerlendirdi!

2 saat önce 5
Binance Banner

Uzun süredir 60 bin dolar seviyelerindeki yatay hareketlerini sürdüren Bitcoin bir haftadır başlattığı yükseliş trendini devam ettirirken 70 bin dolar sınırına yeniden dayandı.

Bu noktada Bitcoinson 24 saatte %2,7 son7 günde ise %9,7 artarak 68.000 doların üzerine kadar çıktı.

Son dönemde Donald Trump‘ın ABD başkanlık seçimlerini kazanma ihtimali ile Bitcoin yükseliş trendi arasında korelasyon olduğunu hatırlatan analistler Biitcoin’deki son yükselişin Trump’ın seçimleri kazanma ihtimalindeki artışla bağlantılı olduğunu belirtiyor.

Bu noktada popüler tahmin platformu Polymarket’te Donald Trump’ın kazanma ihtimali %59,7 ile Kamala Harris’in kazanma ihtimali ise %40,2 ile fiyatlanıyor.

Analistler ayrıca Bitcoin’deki yükselişte satış baskısının azalmasının da etkili olduğunu belirtirken BRN analisti Valentin Fournier The Block’a yaptığı açıklamada, short pozisyonların artmaya devam ettiğini bunun sonucu olarak da tasfiye için yükselişin devam edebileceğini söyledi.

“Son 24 saatteki oynaklık, Bitcoin için kısa vadeli likidasyonları tetikledi.

1 milyar doların üzerinde short pozisyon 68.500 doların hemen altında kümelendi.

Bitcoin’de herhangi bir yukarı yönlü ivmelenme daha fazla short likidasyonu tetikleyebilir ve potansiyel olarak mevcut aralıktan kesin bir çıkışa yol açabilir.”

Bitcoin ve altcoinlerdeki yükseliş düşüş bekleyen yatırımcıları terste bıraktı ve son 24 saatteki likidasyonlarda bir artış yaşandı.

Coinglass verilerine göre, merkezi borsalardaki toplam likidasyonlar neredeyse 300 milyon dolara ulaştı. Long pozisyonlarda 155 milyon dolar, short pozisyonlarda ise 128 milyon dolar tasfiye oldu.

Bitcoin son 24 saatte likidasyon pozisyonlarında yaklaşık 88 milyon dolar ile ilk sırada yer alırken, BTC’yi 65 milyon dolar ile Ethereum (ETH) ve 12 milyon dolar ile Solana (SOL) takip ettti.

Son 24 saatte 79,410 trader likit olurken en büyük likidasyon OKX’te ETH/USDT çiftinde gerçekleşti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: Bitcoinsistemi.com

Haberin Tamamını Okuyun