Bitcoin’de Yükseliş Havası Devam Edecek Mi? Analiz Şirketi Açıkladı!

8 saat önce 5
Binance Banner

Kripto para araştırma şirketi QCP Capital yakın zamanda yaptığı bir analizde, güçlü spot talebin etkisiyle Bitcoin’in (BTC) fiyatında kayda değer bir artış olduğunu bildirdi.

Dün akşam BTC %2.20’lik bir yükseliş göstererek 67.000 dolar aralığında sabitlenmeden önce 68.000 dolar seviyesini kısa süreliğine geri aldı.

QCP Capital, ABD işlem saatlerinde opsiyon piyasasında önemli bir hareketlilik yaşandığını ve uzun vadeli opsiyonlara yoğun alım ilgisi olduğunu belirtti. Özellikle, 28 Mart vade sonu için 120.000 dolar seviyesinde 600 sözleşme işlem gördü. QCP’ye göre bu durum, iyimser ve uzun vadeli alıcıların yeniden canlandığını ve Bitcoin’in yukarı yönlü ivmesini sürdürmesiyle birlikte fiyatların daha da artacağına dair güvenin arttığını gösteriyor.

İlgili İçerik: Son Dakika: Coinbase, Vadeli İşlemlerde Yeni Bir Altcoin Listeleyeceğini Açıkladı!

Firma ayrıca BTC spot ETF’lerinin dün 456.90 milyon dolar ekleyerek dört günlük bir kazanç serisine imza attığını gözlemledi. QCP, Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.790 dolara yaklaşırken, bu güçlü ve tutarlı girişlerin daha fazla ralliye işaret edebileceğini belirtti.

İleriye bakıldığında, QCP Capital yaklaşan ABD seçimlerini Bitcoin ve daha geniş kripto para piyasası için bir sonraki önemli katalizör olarak tanımladı. Ancak firma, piyasanın BTC’nin seçim sonrası yörüngesi konusunda belirsizliğini koruduğuna dikkat çekti. Seçime yakın vadede sona eren opsiyonlar, artan beklenti ve belirsizliği yansıtacak şekilde, diğer vadelere kıyasla %10 primle işlem görüyor. QCP, anketlerdeki herhangi bir değişikliğin veya kampanya söylemlerindeki değişimlerin, seçim yaklaştıkça Bitcoin’in spot fiyatları üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olabileceğini belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: Bitcoinsistemi.com

Haberin Tamamını Okuyun