El Salvador Nayib Bukele’yi Kabul Ediyor Ancak Bitcoin’i İstemiyor!

2 saat önce 4
Binance Banner

Bitcoin‘i yasal para birimi olarak kabul ederek bir ilke imza atan Orta Amerika ülkesi El Salvador’da işler beklenildiği gibi gitmiyor.

El Salvador’lular Bitcoin’e Alışamadı!

El Salvador’daki Francisco Gavidia Üniversitesi’nin yakın zamanda yaptığı bir anket, vatandaşların henüz Bitcoin’in yasal ödeme aracı olarak kabul etmediğini ve benimsenmesine alışamadığını ortaya koydu.

Zita ankete katılanların yalnızca %7,5’i işlemler için Bitcoin’i kullandığını söyledi. Katılanların %92’si ise BTC’yi kullanarak işlem yapmadığını belirtti.

Bunlar dışında katılımcılara siyasi ve ekonomi alanlarında bazı sorular soruldu. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 60’ı ülkenin doğru yolda ilerlediğini belirterek, başkan Nayib Bukele’ye güçlü bir şekilde destek verdi.

Ankete katılanların yalnızca %1,3’ü Bitcoin’in ülkenin geleceği için ana odak noktası olması gerektiğine inandığını, büyük çoğunluğu ise eğitim ve sanayinin birincil odak noktası olması gerektiğini söyledi.

Son anket sonuçları ülkede Bitcoin kullanımında bir düşüş olduğunu gösteriyor. Zira Orta Amerika Üniversitesi kamuoyu enstitüsünün daha önce yaptığı bir anket sonuçlarına göre vatandaşların %88’i 2023’te işlemleri için Bitcoin kullanmadığını söylemişti.

El Salvador başkanı Nayib Bukele , geçtiğimiz Haziran ayında ikinci beş yıllık başkanlık dönemi için yemin ederek Bitcoin da dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde ülkeyi “dünya lideri” konumuna getirmeye söz verdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: Bitcoinsistemi.com

Haberin Tamamını Okuyun