Hong Kong Polisi Büyük Bir Kripto Para Operasyonu Yaptı, 27 Kişi Tutuklandı!

2 saat önce 4
Binance Banner

Spot Bitcoin ve Ethereum ETF’lerini kabul ederek kripto para merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Hong Kong’ta 46 milyon dolarlık bir kripto para operasyonu düzenlendi.

Yerel haber ajansı HK01’in haberine göre Hong Kong polisi “Secret Word” adı verilen özel bir operasyonla 27 şüpheliyi tutukladı ve 200.000 Hong Kong doları (25.742 ABD doları) nakit paraya ve lüks saatlere el koydu.

Bu dolandırıcılık çetesinin mağdurları kripto paralara yatırım yapmaya ikna ettiği ve sonuçta en az 360 milyon Hong Kong doları (46,3 milyon ABD doları) dolandırdığı iddia ediliyor.

Ele geçirilen lüks saatler arasında Richard Mille marka kırmızı bir saat ve 2 milyon HKdoları (257.400 dolar) değerinde olduğu; ele geçirilen bir diğer saatin ise Rolex marka altın bir saat değerinin yaklaşık 300.000 HKdoları (38.600 dolar) olduğu belirtildi.

Yetkiler açıklamasında dolandırıcılık çetesinin mağdurları sahte kripto para yatırım platformları aracılığıyla dolandırdığını belirterek bunların sahte platformlar tasarlamak için yurtdışındaki dolandırıcılık operasyonları ve bilgisayar uzmanlarıyla iş birliği yaptığını söyledi.

Polis şefi Iu Wing Kan, basın açıklamasında “dolandırıcılık çetesi oldukça gizli hareket ediyordu. Mağdurlardan kripto paralarla işlem yapmalarını, banka hesaplarıyla herhangi bir ilişki kurmaktan kaçınmalarını istemişler. Bu, polisin suç gelirlerini izlemesini daha da zorlaştırdı. Ancak sonunda kaçamadılar ve yakalandılar.” dedi.

Polis son olarak mağdurlar arasında yalnızca Hong Kong vatandaşlarının değil Hindistan, Singapur ve Malezya vatandaşlarının da bulunduğunu belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: Bitcoinsistemi.com

Haberin Tamamını Okuyun