XRP ETF’lerinin Onay İhtimali Var Mı? CME’ye Göre XRP İçin İlk Büyük Adım Çoktan Atıldı!

3 saat önce 4
Binance Banner

Spot Bitcoin ve Ethereum ETF’lerinden sonra başka altcoin ETF’lerinin kabul edilip edilmeyeceği merak konusu olmaya devam ederken yatırımcılar dört gözle başka bir kripto ETF’ini bekliyor.

Bu noktada bazı şirketler Solana (SOL), XRP ve Litecoin (LTC) için başvurularda bulunurken, Chicago Mercantile Exchange (CME) Group Kıdemli Genel Müdürü Tim McCourt, ETF’lere yönelik ilk büyük adımın çoktan atıldığını söyledi.

Ripple Swell 2024’te konuşan McCourt XRP ETF‘i için zemin hazırladıklarının sinyalini verdi.

McCourt, CME’nin halihazırda bir XRP referans oranı ve gerçek zamanlı endeks oluşturduğunu belirterek bunun bir XRP ETF’i için ilk adımlara işaret ettiğini söyledi.

“…. XRP ETF’i ekosistemi oluşturma yolunda ilk adım olan bir XRP referans oranımız ve gerçek zamanlı bir endeksimiz var.

XRP dışında 50’den fazla gerçek zamanlı fiyatımız ve referans oranımız var. Bu, Bitwise gibi ürün sağlayıcıları için önemli çünkü en azından tamamen düzenlenmiş bir kıyaslamaya işaret edebilirler.”

Bu açıklamalar, Canary Capital’in SEC’e ikinci XRP ETF başvurusunu sunmasından bir hafta sonra gelirken, McCourt, ETF’lerin kripto endüstrisinin büyümesini hızlandırdığını belirtti.

Canary Capital başvurusunda “… Özellikle kurumsal düzeyde blok zinciri çözümlerine ve XRP gibi yerel tokenlerine erişim arayan yatırımcılar var.” demişti.

İlgili İçerik: ABD'de XRP İçin İkinci Başvuru da Geldi! XRP ETF'i İçin Onay İhtimali Var Mı?

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: Bitcoinsistemi.com

Haberin Tamamını Okuyun